torsdag 23. juli 2009

sommer i byen

Sommertid er ferietid for de fleste. Jeg har derimot valgt å jobbe midt på sommeren og slite Oslos gater på vei til/fra hjem.

Her i byen er det ikke mange samer jeg møter, en og annen sjel som enten sitter med masteroppgave eller har sen ferie. Skulle tro alle er reist...på en av de mange levende festivalene nordpå eller kanskje den andre veien hvor sola sannsynligvis skinner.

Byen bærer preg av at riket er i feriemodus. Slottet er åpent for omvisning så mange forventningsfulle venter på tur. Jeg har tidligere tatt med meg sommergjester på rundtur og må si at representasjonsboligen er blitt meget presentabel etter oppussingen. Karl Johan er fylt med mennesker med kameraer og store vesker. Stortingets løver er omringet av besøkende barn og Grand Hotells utearealer er som vanlig fullt men området er ikke overfyld i og med at Madonna likevel ikke kommer..

Samisk Hus er helt stille. Jeg har postvakt og ...møter ingen i det høye huset med de mange korridorene. Blar litt i aviser og legger de pent på bordet, klart til gjennomlesing for gjestene når dørene igjen åpnes til høsten. Snart skal jeg få kjærkommen trim under reinmerkinga...men det er ikke her i byen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar